Indija i Nepal

PUTOVANJE U INDIJU I KAKO JE DOŽIVETI?

Apsolutno najbolji izbor ako želite da se sasvim osigurate, opustite, ne brinete o prevozu, smeštaju i kartama je da izaberete aranžman preko turističke agencije. 

Kada se vratite bićete toliko prepuni pozitivnih utisaka da ćete želeti bar još jednom da je vidite, Indiju zemlju najvećih kontrasta, izobilja i siromaštva, peščara i zelenih planinskih reljefa, parkova sređeni „pod konac“ i ludi saobraćaj… a to je samo delić onoga što vas očekuje u ovoj magičnoj zemlji, prosto neverovatna India. 

Prvi obilazak Indije je za svakog turistu kulturološki šok, nezavisno od toga koliko je pre toga zemalja obišao. 

Najbolji način da se pripremite za put u Indiju jeste da budete otvorenog uma i srca, jer će mnoge predrasude koje ste imali o ovoj državi na licu mesta pasti u vodu, ali će se mnoge i potvrditi. Indija je sve ono što ste videli na internetu, čitali u knjigama i medijima, ali je uz to i mnogo više. 

Indija je ogromna  država ,  potkontinent. Dakle, veća je od mnogih evropskih država, ona je kolevka civilizacije, smatra se da je njihova kultura stara više od 5 milenijuma. 

Indiju treba posmatrati kao kontinent sa više država, gde se kulture razlikuju, a običaji su sasvim drugačiji. Čak se i indijski jezici dosta razlikuju u odnosu na to da li posećujete jug ili sever. Isto tako, na severu se tokom zime može dogoditi da padne sneg, dok je jug tek nešto prijatniji. Dakle, čak su i klime sasvim drugačije u istoj državi. S obzirom na sve to, najbolje je da Indiju posećujete u malim koracima.

Začudiće vas koliko su Indijci druželjubivi i otvoreni prema strancima, naročito prema onima bele puti. U većini slučajeva razgovor sa vama gledaju kao na priliku da pričaju i vežbaju svoj engleski. Stoga, neće biti teško da sa njima stupite u kontakt, a postoji i velika mogućnost da će oni sami prići vama, uglavnom zato što će pokušati nešto da vam prodaju. 

Iako je moto „očekuj neočekivano“ izlizan, on će vam u ovoj državi zaista biti od pomoći, jer u Indiji niko ne zna šta u narednom momentu može da očekuje. Tolika haotičnost u početku može biti prilično zbunjujuća, dok se ne prepustite i počnete u njoj da uživate. Pored svega toga, budite spremni na to da ćete se izgubiti, i pored Google Mapsa i turističkog vodiča. Jednostavno, ulice su haotične, masa vas vodi i veoma je lako izgubiti orijentaciju, ali budite bez brige – snaći ćete se. Indijci će biti i više nego raspoloženi da vas upute u pravom smeru.

Program putovanja

[+] Prikaži sve

1.dan - /Beograd - Delhi/

Okupljanje grupe na aerodromu Nikola Tesla 2h pre poletanja kod šaltera informacija gde Vas očekuje vodič i vaš domaćin iz agencije Love 2 Travel. Čekiranje na let. Poletanje iz Beograda u 09:00h. Obrok u avionu. Sletanje u Istanbul u 12:45h. Predah u Istanbulu i poletanje u 20:50h za Delhi. Obrok u avionu.

2.dan - /Delhi/

Sletanje u Delhi je predviđeno u 05:15h. Pri sletnju na međunarodni aerodrom u Delhiju, naš predstavnik vas dočekuje. Organizovan transfer do hotela. Formalnosti oko prijave u hotel. Dobićete paket dobrodošlice koji uključuje hotelske vaučere / servisne vaučere, plan puta, opšte informacije o Indiji i dr. Doručak. Slobodno vreme za odmor. U poslepodnevnim časovima u planu je poseta Kapije Indije. Kapija Indije - ratni spomenik posvećen mučenicima koji su položili svoj život za slobodu Indije, Dom parlamenta - sedište vlade, Humajunova grobnica sagrađena sredinom 16. veka i Kutub Minar, primer mogulske arhitekture, itd. Povratak u hotel. Večera. Slobodno vreme. Noćenje u hotelu.

3.dan - /Delhi - Džajpur/

Doručak u hotelu. Jutarnja vožnja za Džajpur. Čuveni grad Džajpur ili "Grad pobede" osnovao je 1727. godine veliki vladar Kačava Savai Džaj Sing drugi (1700 - 1747 n.e.), koji je i nazvan po njemu. Ovaj vladar je bio ne samo veliki graditelj, već i pesnik i astronom. Pod njegovim pokroviteljstvom, grad je arhitektonski osmislio i projektovao vladarev neimar Vidjadhar, koji je pretočio kreativne ideje i težnje Savai Džaja Singa u današnji izgled prelepog grada Džajpura. Po dolasku prijava u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje u hotelu.

4.dan - /Džajpur/

Doručak u hotelu. U jutarnjim časovima organizovan izlet na trvđavu Amber Fort uz jahanje slonova. Obilazak impresivnog utvrđenja Amber koje se nalazi na grebenu nedaleko od grada Džajpura. U podnožju brda penjanje na slonove koji su specijalno opremljeni i ukrašeni na tradicionalan način radi polaganog, ali bezbednog uspona do glavne kapije, kako bi se blagovremeno stiglo na ulaz utvrđenja. Ovo utvrđenje izgrađeno je početkom 18. veka, a građeno je u periodu od preko 100 godina a sada, iako napušteno daje nam značajan uvid u nekadašnji način života iz perioda vladavine mogulske dinastije. Popodnevni obilazak Ružičastog grada - tura obuhvata impozantnu Gradsku palatu, u kojoj još uvek živi Maharadža, iako je nekoliko prostorija sada otvoreno za posetioce. Ovde se nalaze mnogi antikviteti i predmeti koji pripadaju vladajućoj dinastiji, uključujući i kolekciju oružja. Takođe odlazimo u Hava Mahal, "Palatu vetrova" i opservatoriju na otvorenom Jantar Mantar gde ćemo obići velike astronomske instrumente. Povratak u hotel. Večera. Noćenje u hotelu.

5.dan - /Džajpur - Agra/

Doručak u hotelu. Kasnije vožnja u Agru, usputna poseta Fatehpur Sikri. Fatehpur Sikri osnovao je 1569. godine Mogulski car Akbar u čast muslimanskog sveca Šejha Salima Čištija, koji je prorekao rođenje Akbarovog sina i naslednika, DŽahangira. Grad je bio glavni grad Akbara do 1584. godine. Do 1605. godine bio je uglavnom napušten zbog neadekvatnog snabdevanja vodom. Kao remek-delo muslimanske arhitekture, grad je jedinstven u Indiji po tome što je gotovo netaknuti grad iz doba Mogula. Kasnije nastavak puta do Agre. Agra poseduje bogatu istoriju, o čemu svedoče brojni istorijski spomenici u samom gradu i njegovoj okolini. Iako istorijska baština grada Agre u vezi sa dinastijom Mogula, brojni drugi vladari su takođe imali uticaja na bogatu prošlosti ovog grada. Današnju Agru osnovao je Sikandar Lodi (dinastija Lodi; Delhijski Sultanat) u 16. veku. Babar (osnivač dinastije Mogula) takođe je neko vreme boravio u Agri gde je uveo izgradnju vrtova u persijskom stilu. Agra je postala samostalna kada je Šah DŽahan došao na tron Mogulskog carstva. Upravo je on dao pečat Mogulskoj arhitekturi izgradnjom Tadža u spomen na svoju voljenu ženu Mumtaz Mahal. Dolazak u Agru i prijava u hotel. Večera u hotelu. Noćenje u hotelu.

6.dan - /Agra - Delhi/

Odlazak u Tadž Mahalu ranom zorom. Tadž Mahal …… Šta reći o ovom arhitektonskom čudu koje predstavlja glavnu destinaciju svakog ko dođe u Agru. Tadž Mahal je sagrađen od belog mermera za vreme Šaha Džahana, koji je ovo zdanje posvetio svojoj prelepoj supruzi Mumtaz Mahal. Izgradnja je trajala 22 godine po planu i projektu persijskog neimara Ustada Ise. Tadž Mahal se pored zadivljujuće konstrukcije i savršene simetrije takođe posebno ističe svojim elegantnim kupolama, frizovima u kamenu, ukrašen najfinijim inkrustacijama. Povratak u hotel na doručak. Kasnije poseta utvrđenju Agra i Itmad-ul-Daulu. Tvrđava Agra - leži na okuci reke Jamune, gotovo u samom centru grada. Akbar je Agru sagradio za svoje potrebe u periodu od 1563. do 1573. godine u najlepšem arhitektonskom stilu. Utvrđenje je okruženo jarkom i ima impozantne kapije i zidove izgrađene od crvenog peščara. Itmad-ul-Daula se nalazi 4 km severno od Tadža, na levoj obali Jamune predstavlja mermerni mauzolej savršenih proporcija pod nazivom Itmad-ud-Daula. Ovaj veličanstveni mermerni spomenik izgradio je Nur DŽehan u znak sećanja na svog oca. Ova dvospratna mermerna grobnica obiluje mozaicima, umetnutim poludragim kamenjem. Večernja vožnja za Delhi. Po dolasku u Delhi, prijava u hotel. Večera. Noćenje u hotelu.

7.dan - /Delhi/

Doručak u hotelu. Odlazak u jutarnje razgledanje starog grada Indije - Delhija. Tom prilikom obilaze se različiti delovi drevnog i modernog Delhija. Glavna atrakcija glavnog grada Indije su Džama Masdžid - najveća džamija u Aziji, vožnja pored Crvenog utvrđenja od crve nog kamena i Gandijevog spomenika poznatog kao oca Indijaca. U poslepodnevnim časovima poseta čuvenog Akshardham Hrama. Ovo je najveći Hindu hram na svetu. Najveći broj sledbenika hinduizma živi u Indiji. Zato ne čudi da je najveći hinduistički hram na svetu u ovoj zemlji, i to u glavnom gradu Nju Delhiju. Zbog svoje veličine, ovaj hram je superioran u odnosu na druge slične objekte u svetu. Zato je upisan u Ginisovu knjigu rekorda. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8.dan - /Delhi - Katmandu/

Doručak u hotelu. Jutarnji transfer do aerodroma Delhi radi ukrcavanja na let za Katmandu. Poletanje iz Delhija u 13:25h. Sletanje u Katmandu je predviđeno u 15:30h. Po dolasku naš predstavnik Vas dočekuje. Organizovan transfer do hotela. Ostatak dana je namenjen odmoru i slobodnim aktivnostima. Večera u hotelu. Noćenje.

9.dan - /Katmandu/

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta koji obuhvata let avionom preko Mont Everesta u ranim jutarnjim časovima. Kasnije poseta Kathmandu gradu, poznatijem kao Kantipur koji je i glavni grad Kraljevine Nepal. Ovde ćemo posetiti hram Žive boginje koji pozdravlja sa balkona sa hrama svoje obožavaoce. Kaštamandap je reč odakle je nastao naziv Kathmandu i prema predanju sačinjen je od jednog debla jednog drveta i Durbarski trg, sa nizom hramova nad kojima se nadvija palata Hanuman Doka, drevno mesto nepalske kraljevske porodice. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje u hotelu.

10.dan - /Katmandu/

Doručak u hotelu. Obilazak Pašupatinata, Budanata i Badgaona. Povartak u hotel. Večera. Noćenje u hotelu.

11.dan - /Katmandu - Beograd/

Doručak u hotelu. Jutarnji transfer na aerodrom radi poletanja za Istanbul. Poletanje u 12:25h. Sletanje u Istanbul u 18:20h. Poletanje iz Istanbula u 19:50h. Sletanje u Beograd je predviđeno u 19:30h. KRAJ PROGRAMA

Razne informacije

[+] Prikaži sve

Ponuda uključuje:

 • Prevoz avionom na relaciji Beograd - Delhi - Katmandu - Beograd sa uključenim svim pripadajućim aerodromskim taksama komapanijom Turkish Airlines;
 • Smeštaj u dvokrevetnim standard sobama u hotelima 4* ili 5* (10 noćenja);
 • Usluga ishrane prema programu (doručak i večera u hotelima prema programu putovanja);
 • Obroke na svim letovima izuzev lokalnog leta Delhi - Katmandu;
 • Transfer po dolasku / pri odlasku, svi obilasci i ekskurzije sa klimatizovanim autobusom;
 • Sva razgledanja, ulaznice i posete navedenim kulturno istorijskim znamenitostima navedenim u programu putovanja;
 • Vožnja rikšom u Starom Delhiju;
 • Jahanje slonova u Džajpuru tokom penjanja na Amber tvrđavu (ova stavka jeste
 • uračunata ali zavisiće od broja raspoloživih slonova na licu mesta);
 • Sve lokalne turističke i boravišne takse;
 • Lokalni vodiči tokom ture, koji prati grupu tokom čitavog putovanja;
 • Troškovi pratioca grupe – vodiča koji sa grupom polazi iz Beograda;
 • Sve troškove organizacije putovanja;

Ponuda ne uključuje:

 • Troškovi lične prirode kao što su pića, telefonski pozivi, bakšiš vozačima i vodičima, troškovi slikanja i snimanja, itd.;
 • Viza za Nepal 30 dolara (vadi se na ulasku u zemlju);
 • Viza za Indiju 75 eur;
 • Doplata za hotele sa 5* - 450 eur po osobi;
 • Doplata za singl sobu - 450 eur;
 • Izlet - Let preko Mont Everesta avionom - 250 eur - plaćanje na licu mesta;

Način i uslovi plaćanja:

Naši predlozi smeštaja:

Ashok Country Resort

Usluga: Polupansion

Pogledajte detaljnije

The Fern Residency Jaipur

Usluga: Polupansion

Pogledajte detaljnije

Howard Plaza

Usluga: Polupansion

Pogledajte detaljnije

Hotel Mulberry

Usluga: Polupansion

Pogledajte detaljnije

Popularni aranžmani

Pročitajte više o destinaciji

Kliknite za besplatan poziv

Imate pitanje?

Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o aranžmanima ili destinacijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!