Delhi

Brze informacije o gradu Delhi


Valuta
Piće
Hrana
Javni prevoz

Prvo što ćete primetiti tokom vašeg boravka u Delhiju je da se radi o gradu sastavljenom od složene tapiserije oblasti, od kojih svaka ima sopstveni individualni karakter. U starom Delhiju pronaći ćete većinu istorijskih znamenitosti grada, uključujući i poznatu Crvenu tvrđavu koja je služila kao centar moći indijskih Mogula. U blizini se nalazi i najveća džamija u državi, Jama Masjid.

 

Bez obzira na ime, Nju Delhi je još uvek dom nekim od najegzotičnijih i najdrevnijih čuda ovog grada. Jedno od najimpresivnijih je svakako Humajunov grob, za koji se veruje da je bio inspiracija za Tadž Mahal. Grob je UNESCO proglasio za svetsku baštinu, isto kao i Kutab minaret - grebenastu kulu od crvenog peščara koja se postepeno sužava u vrh visok 72,5 metra, okružen skupinom dobro očuvanih građevina iz 13. veka.

Ostale atrakcije uključuju prostrani Narodni muzej i muzej Gandhi Smriti, jedan od najvećih muzeja u Indiji i mesto na kome je Mahatma Gandi proveo poslednje mesece svog života. Obližnja Kapija indije sada je ratni spomenik, ali još uvek poseduje moć da inspiriše posetioce.

Delhi (Dilli) je od milošte prozvan „srce nacije“, a značaj grada leži ne samo u staroj slavi sedišta carstva i divnih spomenika, već i u različitim kulturama koje tu obitavaju danas.

Na primere ovih kultura nailazićete širom grada - uključujući i bogatu izvođačku scenu koja obuhvata "Kraljevstvo snova", maestralni prikaz kolorita i energije indijske kulture.

Kliknite za besplatan poziv

Imate pitanje?

Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o aranžmanima ili destinacijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!