Severna Amerika Ruta 66

Jedna od najvažnijih puteva Amerika. San mnogih jeste da prođu rutom 66. Šta je ruta 66? 

Tvorac autoputa je bio Vil Rodžers i danas je jedan od najpopularnijih na svetu. Ruta 66 je zvanično otvorena za saobraćaj u novembru 1926. godine, da bi malo kasnije bila isključena iz sistema auto-puteva 1985. godine, od kada postaje istoriski spomenik. Ova ruta povezuje  Čikago i Los Anđeles. Prostire se kroz osam Američkih država kao što su: Kalifornija, Arizona, Nju Meksiko, Teksas, Oklahoma, Kanzas, Misuri i Ilinois. Put je dug  3.950km. Ruta 66 je spominjana u brojnim rock pesmama slavnih bendova kao što su Nat King Cole Trio i čuveni Rolling Stones. Takođe je po  "Route 66" jedna poznata američka TV emisija dobila naziv šezdesetih godina.

Velika je važnost ovog puta jer je to bio obećani put brojnih emigranata tridesetih godina dvadesetok veka, koji su putovali prema zapadu u potrazi za lepšim i boljim životom. Kasnije, pedesetih godina dvadesetok veka,  put je bio atrakcija za avanturiste i postaje sve popularniji. Značaj ovog puta je u tome što su mali gradovi nicali uz put kao i mnogobrojni restorani i moteli. Može se reći da je ruta i zaslužna za stvaranje brze hrane i tako su nastali: Red Giant Hamburgs, u mestu Springfild, dok je u mestu  San Bernardin,  otvoren prvi Mc Donalds.

Put je vremenom zamenjen autoputem, da bi mnogobrojni manji gradovi  počeli da se gase. Preporučujemo da čuvenu priču o ovom putu pogledate u animiranom filmu koji se zove Automobili. Danas putovanje po ruti 66 je putovanje kroz američku istoriju.

Program putovanja

[+] Prikaži sve

Program putovanja

Program putovanja koji smo napravili za Vas je vrlo fleksibilan i možemo da ga menjati i prilagođavti u skladu sa vašim zahtevima i željama. Ono što je bitno jeste da ćemo Vam obezbediti sve neophodne informacije za ovo nesvakidašnje putovanje. Kada su hoteli u pitanju, uvek pazimo na kvalitet i cenu.

Razne informacije

[+] Prikaži sve

Ponuda uključuje:

  • Agencija će Vam obezbediti iznajmljeni auto, mogućnost i iznajmljivanje i kabrioleta ili motora na upit. Nudimo Vam opciju da izaberete između standardnog paketa koji uključuje jeftinije hotele, koji mogu ponekad biti locirani na periferiji grada ili superior paket koji podrazumeva hotele bolje kategorije sa dobrom lokacijom. Cena obuhvata avionsku kartu, 16 noćenja po programu u dvokrevetnoj sobi, iznajmljivanje vozila, neograničenu kilometražu i osiguranje vozila.

Napomena

  • U mnogim hotelima dozvoljavaju da 4 soobe budu smeštene u dvokrevetnu sobu i samim tim ovo putovanje čini pristupačnijim za svačiji džep.

Popularni aranžmani

Kliknite za besplatan poziv

Imate pitanje?

Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o aranžmanima ili destinacijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!