Valensija Nova Godina 2024

 • 100 od centra |

Valensija se nalazi na istočnoj obali Španije i trći je po veličini grad, posle Madrida i Barselone. Ona je grad sa najvećim brojem sunčanih dana u godini. Ime joj potiče od latinske reči “Valentia” što znači hrabrost. Veoma kratko u svom periodu postojanja bila je prestonica Španije, za vreme Josefa Bonaparte i Španskog civilnog rata.

Stara četvrt grada je idealna za ljubitelje istorije i arhitekture, sa uskim pešačkim stazama i malim trgovima. Valensiju zovu i grad sa sto zvonika. Najveća istorijska i velelepna znamenitost  je “La Seo” katedrala koja se nalazi u starom delu grada, u čijem sastavu je miks baroka, gotike i romanskog stila. Ne propustite da se popnete  stepenicama do zvonika “Torre del Micalet”, gde uživajući u  zadivljujućem pogledu sa terase zaboravićete na napor pri penjanju. U samoj blizini katedrale nalazi se i bazilika “ La Real Basilica de Nuestra Senora de los Desamparados” poznata po ovalnom obliku centralne kapele i po statui Bogorodice kao zaštitnice ovog kraja. Nakon obilaska sedite u obližnji kafić i uz piće ili tradicionalni deset “Turon” od meda, šećera i jaja, sa dodatkom prženih badema ili lešnika, posmatrajte planine koje okružuju grad. Ili otiđite do nekog od obližnjih restorana i naručite špansko izvorno jelo čiji koreni potiču iz Valensije.“Paella”, miks piletine, zečetine, paprike, luka, paradajza, graška i pasulja ili “arroz a bunda”, piletina sa pirinčem, lukom, belim lukom i paradajzom.

Polazak: 28.12.2023

... Putujte gde vas srce vodi ...

Program putovanja

[+] Prikaži sve

1. dan – /Beograd - Valensija/

Dolazak na aerodrom Nikola Tesla 3h pre leta. Direktan let do Valensije kompanijom Air Serbia. Poletanje u 06:15h. Sletanje na aerodrom u Valensiji u 09:05h. Transfer do hotela. Noćenje.

2. dan - 7. dan – /Valensija/

Doručak. Slobodno vreme za uživanje i odmor kao i za individualna razgledanja. Noćenje.

8. dan – /Valensija - Beograd/

Doručak. Napuštanje hotela u prepodnevnim časovima. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Direktan let do Beograda kompanijom Air Serbia. Poletanje u 09:50h. Sletanje u Beograd u 12:30h. KRAJ PROGRAMA.

Razne informacije

[+] Prikaži sve

U cenu paketa je uključeno:

 • Avionski prevoz na relaciji Beograd – Valensija – Beograd direktnim letom kompanije Air Serbia sa uključenim svim aerodromskim taksama;
 • Smeštaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* na koji se nalazi na odličnoj lokaciji u standardnim dvokrevetnim i trokrevetnim sobama ili sličnom hotelu iste kategorizacije i lokacije;
 • Troškove organizacije putovanja;
 • Ručna torba do 8 kg ukupnih dimenzija 115cm ;
 • Transfer na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom u Valensiji;

U cenu paketa nije uključeno:

 • Putno osiguranje koje se može ugovoriti u našoj agenciji;
 • Individualne troškove putnika;
 • Lokalne turistačke takse, plaćaju se na recepciji hotela;
 • Veliki prtljag do 20 kg – oko 95 eur po komadu;

Način i uslovi plaćanja:

 • U dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po srednjem kursu NBS, isključivo uplatom na račun agencije;
 • 50% od celokupnog iznosa prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pred putovanje;

Naši predlozi smeštaja:

Hotel Villacarlos

Usluga: Noćenje sa doručkom

Pogledajte detaljnije

Popularni aranžmani

Pročitajte više o destinaciji

Kliknite za besplatan poziv

Imate pitanje?

Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o aranžmanima ili destinacijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!